Βιωματικό Σεμινάριο: Πρόληψη της κατάθλιψης πριν μας χτυπήσει την πόρτα!

Προλαμβάνουμε την κατάθλιψη και μαθαίνουμε πως να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας.

Tο Ψυχολογικό Συμβουλευτικό Αθηνών σε περιμένει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στο βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Πρόληψη της κατάθλιψης πριν μας χτυπήσει την πόρτα», συνολικής διάρκειας 4 ωρών. Ο Σταμάτης Μαλέλης θα μοιραστεί τις σκέψεις και τις εμπειρίες του με την κατάθλιψη, όπως την βίωσε εκείνος, ενώ έμπειροι ψυχολόγοι θα μας βοηθήσουν να προλάβουμε την κατάθλιψη και να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε τα δυσάρεστα συναισθήματα.

Δήλωσε συμμετοχή και άλλαξε τη ζωή σου, επικοινωνώντας με την γραμματεία του κέντρου στο 210 7709100!

Τι συμβαίνει σήμερα – τι ανάγκη υπάρχει;

Σύμφωνα με μελέτη του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ) του Πανεπιστημίου Αθηνών που έγινε τον Μάιο 2013, το ποσοστό της κατάθλιψης παρουσιάζει αύξηση 50%, σε σχέση με το 2011 και ανέρχεται στο 12,3%. Η αύξηση αυτή φαίνεται να συμβαίνει παράλληλα με πολύ σοβαρές αλλαγές στον τρόπο διαβίωσης των Ελλήνων, έχοντας σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις τους. Γι αυτό δημιουργήθηκε η ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση, προκειμένου να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα μας.

Ποιος είναι ο στόχος;

Να θωρακίσουμε τον υγιή πληθυσμό, προλαμβάνοντας την εμφάνιση ή την αναζωπύρωση της κατάθλιψης, ιδιαίτερα σε ανέργους ή άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η καλή ψυχική υγεία θα σταθεί σύμμαχος στις καθημερινές μάχες και στην προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή!

Πως θα τον πετύχουμε;

Συζητώντας για το χαρακτήρα, τα συμπτώματα και τους τρόπους πρόληψης της κατάθλιψης ανθρώπων όλων των ηλικιών, με απλό λόγο και φιλικό ύφος. Μαζί μαθαίνουμε πως να αναγνωρίσουμε τις βασικές ενδείξεις της κατάθλιψης είτε στον εαυτό μας, είτε σε κάποιο άτομο του περιβάλλοντος μας. Επιπλέον, ανακαλύπτουμε πώς να χρησιμοποιούμε εύκολες τεχνικές διαχείρισης συναισθημάτων και φόβων, ώστε να νιώθουμε ενδυναμωμένοι και ασφαλείς στην καθημερινότητα μας.

Σε ενδιαφέρει αν:

Θέλεις να καλυτερεύσεις την καθημερινότητα σου και τη ζωή σου συνολικά. Αν θέλεις να ζήσεις μια νέα ημέρα, όπου θα μπορείς να περιορίζεις το άγχος σου και τις ανησυχίες σου για τα προβλήματα που σε βαραίνουν και θα μπορείς να ελέγχεις τα δυσάρεστα συναισθήματα. Σε ενδιαφέρει εφόσον θέλεις να αποφεύγεις καθημερινές συγκρούσεις με άλλους ανθρώπους και θέλεις να καλυτερεύσεις τις σχέσεις σου με το σύντροφο σου, τα παιδιά σου ή τους φίλους σου. Κάνε μια νέα αρχή, ζήσε μια καλύτερη ζωή!

Πως μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή;

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί 17 Δεκεμβρίου, 17:30μμ – 21:30μμ, στο χώρο του Ψυχολογικού Συμβουλευτικού Αθηνών, στην οδό Έβρου 44, στους Αμπελοκήπους.

Μπορείς να επικοινωνήσεις με τη γραμματεία του κέντρου στο 210 7709100 ή μπες στο http://on.fb.me/11FFhqL. 

Ποια είναι η αξία;

Το Ψυχολογικό Αθηνών αναγνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, γι αυτό και έχει ως μοναδικό στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Γι αυτό το κόστος των σεμιναρίων είναι συμβολικό και αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην κάλυψη των συμβολικών αμοιβών των ειδικών. Μπορείς να ενημερωθείς για το κόστος στο 210 7709100.

(14265)