“Η ζωή μου γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Είχε έρθει ο καιρός να βρω ένα καλό γιατρό.” Ελένη, 32 ετών

Σήμερα, μετά από οκτώ μήνες νιώθω πολύ καλύτερα!

H Ελένη, 32 ετών αφηγείται την ιστορία της στο www.kontasou.com.

“Όταν μετακόμισα στην Αθήνα για να βρω δουλειά ήξερα ότι θα αντιμετώπιζα πολλές αλλαγές μέχρι να συνηθίσω. Έπρεπε να μάθω σε ένα νέο τρόπο ζωής και σε καινούργιες συνήθειες. Όλα άλλαζαν, το σπίτι, οι φίλοι, η καθημερινότητά μου. Οι αλλαγές αυτές ήταν πολλές για μένα τελικά.

Άρχισα να νιώθω έντονο άγχος, να δυσκολεύομαι να κοιμηθώ, να έχω απότομες αλλαγές στην όρεξη και τη διάθεση. Ένιωθα ότι έχανα το κέντρο μου, τον εαυτό μου. Δεν ήξερα ποια ήμουν και τι στόχους είχα.

Καταλάβαινα ότι είχα άγχος, αλλά δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω από πού έρχεται, τότε. Το πρόβλημα προχωρούσε και η ζωή μου γινόταν όλο και πιο δύσκολή. Αποφάσισα ότι είχε έρθει ο καιρός να ψάξω για ένα καλό γιατρό.

Ο γιατρός διέγνωσε κατάθλιψη. Στην αρχή τρομοκρατήθηκα με την διάγνωση αυτή. Σκέφτηκα ότι ενδεχομένως δε θα γίνω ποτέ καλά, ότι είμαι άρρωστη, ότι θα έπρεπε να παίρνω φάρμακα για όλη μου τη ζωή.

Η οικογένειά μου και οι φίλοι με στήριξαν πάρα πολύ εκείνη τη στιγμή. Κανείς τους δεν με αντιμετώπισε ως άρρωστη, αντίθετα με δυνάμωναν στην απόφασή μου να συνεχίσω τη θεραπεία.

Σήμερα, μετά από οκτώ μήνες νιώθω πολύ καλύτερα. Συνεχίζω την αγωγή μου και ανά διαστήματα βλέπω το γιατρό μου. Έσω πλήρως καταλάβει το ρόλο που έπαιξαν όλες αυτές οι απότομες αλλαγές στη ζωή μου. Η συμβουλή μου είναι απλή: «αν δεν νιώθετε καλά, ζητήστε βοήθεια!»

(42582)