Κάντε ένα διάλειμμα: σκεφθείτε τον σύντροφό σας!

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι το να σκεφτόμαστε τον σύντροφό μας, ανεβάζει τα επίπεδα της ενέργειας και της διάθεσης μας.

Πρόσφατη έρευνα του Western University βρήκε ότι κάθε φορά που κάνουμε διάλειμμα για να σκεφτούμε τον/την σύντροφό μας έχουμε αύξηση του «καλού στρες, αλλά και αύξηση της ενέργειάς μας . Τα ευρήματα προέκυψαν από έρευνα του τμήματος Ψυχολογίας του Western University σε 183 συμμετέχοντες και δημοσιεύτηκαν στον επιστημονικό περιοδικό Psychophysiology.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Dr. Shara Stanton, μέτρησαν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και εκτίμησαν τη διάθεση των συμμετεχόντων πριν και μετά το διάλειμμα που έκαναν για να σκεφτούν τον/την σύντροφό τους. Βρήκαν ότι όταν αυτή η ρομαντική «παύση» γινόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας , τα επίπεδα της γλυκόζης, αλλά και η θετική διάθεση παρουσίαζαν αύξηση. (Παραδόξως, τα ευρήματα αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν ότι τo διάλειμμα για σκέψη γινόταν κατά την πρωινή ρουτίνα των ατόμων).

Σύμφωνα με την Stanton, «ο έρωτας δίνει μια ενέργεια τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Το στρες που σχετίζεται με τον έρωτα σχετίζεται τόσο με θετικά συναισθήματα και καθόλου με αρνητικά». Προηγούμενες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι τα θετικά συναισθήματα βοηθούν στην οχύρωση του ατόμου απέναντι σε ενδεχόμενες σωματικές ή ψυχικές ασθένειες, όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Πηγή : http://www.healthcanal.com/

(8524)