“Ο σωστός ειδικός ήταν η λύση.” Μαρία 40 ετών

Ήμουν όλο και πιο κουρασμένη και όλο και λιγότερο αποδοτική στη δουλειά μου.

Η Μαρία 40 ετών, στέλνει την ιστορία της στο www.kontasou.com.

H πρώτη μου επαφή με την κατάθλιψη ήταν σε ηλικία 30 ετών όταν πολλά άλλαξαν στη ζωή μου. Δεν μπορούσα να φάω τίποτα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, έχασα πάρα πολύ βάρος και άρχισα να έχω προβλήματα υγείας. Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω τι μου συμβαίνει, δεν είχα ιδέα τι σημαίνει κατάθλιψη, έμενα μόνη μου και κανείς δεν έβλεπε από κοντά τι μου συνέβαινε.

Σταδιακά άρχισα να συνέρχομαι, όμως μετά από 4 χρόνια άρχισα να έχω σωματικές ενοχλήσεις. Είχα συνεχόμενους πόνους στο στήθος, πολύ συχνά είχα δυσκολία στην αναπνοή. Απευθύνθηκα σε πολλούς γιατρούς, αλλά δε φαινόταν να υπάρχει οτιδήποτε παθολογικό.

Οι σωματικοί πόνοι δεν σταμάτησαν για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο πόνος στο στήθος, στην μέση ήταν καθημερινότητά μου. Ήμουν όλο και πιο κουρασμένη και όλο και λιγότερο αποδοτική στη δουλειά μου.

Το πρόβλημα λύθηκε όταν ένας παθολόγος μου πρότεινε να συμβουλευτώ έναν ψυχίατρο. Ο γιατρός αμέσως διέγνωσε ότι έπασχα από κατάθλιψη.

Ακολούθησα τις οδηγίες του και ένιωσα πολύ καλύτερα. Έχω καταλάβει ότι θα πρέπει να προσπαθώ συνέχεια και να στηρίζω τον εαυτό μου. Αλλά στη δική μου περίπτωση, ο σωστός ειδικός ήταν η λύση.

(15724)