Πως να αντιμετώπισετε την Κοινωνική Αγχώδη Διαταραχή…!

Όπως και άλλες διαταραχές άγχους, η διαταραχή κοινωνικού άγχους μπορεί να αντιμετωπιστεί

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν σημαντική βελτίωση με επαγγελματική φροντίδα. Η επιτυχία της θεραπείας ποικίλλει μεταξύ των ανθρώπων. Κάποιοι μπορεί να ανταποκριθούν στη θεραπεία μετά από μερικούς μήνες, ενώ άλλοι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο από ένα χρόνο.

Αν και η θεραπεία είναι εξατομικευμένη, αρκετές τυπικές προσεγγίσεις έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές. Οι Θεραπευτές γιατροί θα χρησιμοποιήσουν μία ή ένα συνδυασμό αυτών των θεραπειών.

Ο φόβος της δημόσιας ομιλίας ή της απόδοσης, που συχνά αποκαλεί τρακ, μειώνει τρομερά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση και οδηγεί μερικούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν το σχολείο ή τη δουλειά. Πολλοί, συμπεριλαμβανομένων έμπειρων επαγγελματιών, υποφέρουν σιωπηλά το τρόμο που τους δημιουργείται. Και επειδή αισθάνονται αμηχανία, οι άνθρωποι προσπαθούν να κρατήσουν το φόβο τους ως μυστικό, ακόμα και από τον σύζυγο ή άλλα μέλη της οικογένειας τους.

Μαθαίνοντας για τη βελτίωση της ομιλίας ή τις επιδόσεις των δεξιοτήτων σας είναι καλό, αλλά δεν είναι γενικά αρκετό για να μειώσει σημαντικά τον φόβο σας. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να αναθεωρηθούν τυχόν αρνητικές αντιλήψεις, πεποιθήσεις, σκέψεις, εικόνες, και προβλέψεις που σχετίζονται με τη δημόσια ομιλία και την εκτέλεση της. Μαθαίνοντας να αποδέχεστε τον εαυτό σας και να μην αισθάνεστε ότι θα πρέπει να αποδείξετε σε κάποιον τι είστε, θα σας οδηγήσει στην επούλωση της πληγής σας.

Συνιστάται να μάθετε τις δεξιότητες σας για να μειώσετε και να διαχειριστείτε το φόβο σας και το άγχος και να μην καταφεύγετε αμέσως στη χρήση φαρμάκων ή φυσικών προϊόντων. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να μάθετε μεθόδους γνωστικής-συμπεριφορικής θεραπείας για να σταματήσει ο κύκλος της αποφυγής των καταστάσεων που προκαλούν τον φόβο. Η αποφυγή μπορεί να δώσει άμεση ανακούφιση , αλλά ενισχύει το φόβο σε μακροπρόθεσμη βάση.

Κάποιοι επιλέγουν τη φαρμακευτική αγωγή ή φυσικές θεραπείες για να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων τους.
Συζητήστε με το γιατρό σας για να βρείτε την πιο κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Δοκιμάστε αυτές τις 10 συμβουλές για τη μείωση του τρακ σας:

1. Μετατοπίστε το επίκεντρο από τον εαυτό σας και τον φόβο σας στον αληθινό σκοπό – την αξία που έχει ο λόγος σας για το ακροατήριο.

2. Σταματήστε να τρομάζετε τον εαυτό σας με τις σκέψεις για το τι μπορεί να πάει στραβά . Αντί ‘αυτού, εστιάστε την προσοχή σας για τις σκέψεις και τις εικόνες που είναι ήρεμες και καθησυχαστικές .

3. Να αποφεύγετε σκέψεις που δημιουργούν αυτό-αμφιβολία και χαμηλή αυτοπεποίθηση.

4. Βρείτε πρακτικούς τρόπους για να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα σας , όπως η βαθιά αναπνοή, ασκήσεις χαλάρωσης, γιόγκα, και διαλογισμός.

5. Η άσκηση, καλή διατροφή, και άλλες υγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής παίζουν ρόλο. Προσπαθήστε να περιορίσετε την καφεΐνη,τ η ζάχαρη και το αλκοόλ όσο το δυνατόν περισσότερο .

6. Κοιτάξτε την επιτυχία σας: Πάντα να επικεντρώνεστε στην αντοχή και την ικανότητα να χειριστείτε δύσκολες καταστάσεις.

7. Προετοιμάστε το υλικό σας εκ των προτέρων και διαβάστε το δυνατά για να ακούσετε τη φωνή σας.

8. Συνδεθείτε με το ακροατήριό σας: Χαμογελάστε και να χαιρετήστε τους ανθρώπους, να τους βλέπετε ως φίλους και όχι ως εχθρούς.

9. Σταθείτε ή καθίστε σε μια στάση με αυτοπεποίθηση. 

10. Παραιτηθεί από την προσπάθεια να είστε τέλειοι και γνωρίστε ότι είναι φυσικό να γίνουν κάποια λάθη.

(893)